Selasa, 12 Julai 2011

TIPS MUDAH UNTUK KHUSYUK SOLAT



Artikel mengenai tips ini liza perolehi di sini.

  1. Jauhi maksiat dalam hidup kerana ia memberi kesan negatif kepada hati.
  2. Selesaikan dahulu urusan kendiri (contohnya qada’ hajat(buang air), makan dan sebagainya).
  3. Fahami dan cuba hayati setiap apa yang dibaca.
  4. Sedar tentang setiap tuturan dan pergerakan dalam solat yang dilakukan
  5. Bayangkan betapa diri ini begitu kerdil dan lemah di depan Allah SWT

##Terima Kasih Kerana Sudi Singgah Di Entry Ini,Kalau Suka Tolong Like Boleh!!!!!

4 ulasan:

wahida berkata...

tengs for sharing dear...

salam dear...tengs drop by my blog...awat tak follow sekali? huhu..

follow u...

roq berkata...

nombor 2 tu memang slalu kacau kekhusyukkan ...hahaha

singgah2 la sini :)

aida berkata...

Thanks for info.....u ade komen kat my blog bulan april lepas ttg maharani, so u still continue mkn ke?

miZz_nizZ berkata...

nice info..hehe.tp kn kdg2 fktor imam pun sme gak..kalo tlmpau pjg surah mau melayang2 dah kple mkmum ni.khayal!haha